Uw kleintje jubelt van geluk

Kinderdagverblijf Geleen

Het team van Kinderdagverblijf ut Jubelke

Bij ut Jubelke werken niet alleen enthousiaste en zeer bekwame pedagogisch medewerkers. Een oudercommissie van betrokken vaders en moeders maakt het team compleet. Bovendien is ut Jubelke een erkend opleidingsbedrijf, wat betekent dat er van tijd tot tijd stagiaires meelopen. Wij stellen onze medewerkers graag aan u voor.

“Ik ga na het werk altijd vol energie naar huis”

Ons team bestaat uit 5 pedagogisch medewerkers die op vaste dagen werken. Dat betekent dat u en uw kind altijd weten wie er is. Onze medewerkers hebben een mbo-diploma (minimaal SPW niveau 3) en hbo-diploma (pedagogiek). Vanzelfsprekend zijn we allen in bezit van een verklaring omtrent gedrag.

Alle pedagogisch medewerkers beschikken over een geldig bedrijfshulpverleningsdiploma inclusief AED. Daarnaast beschikt een van de leidsters over het diploma landelijke training aanpak kindermishandeling en huiselijk geweld.

De pedagogisch medewerkers van ut Jubelke:

Vera Vanthoor | Karin Grooten | Vivyan Peulen | Nikkie Vrijhoeven | Steffy Lhomm
 

Ons team bestaat uit 6 pedagogisch medewerkers die op vaste dagen werken. Dat betekent dat u en uw kind altijd weten wie er is. Onze medewerkers hebben een mbo-diploma (minimaal SPW niveau 3) en/of hbo-diploma (pedagogiek). Vanzelfsprekend zijn ze allen in het bezit van een verklaring omtrent gedrag.

Alle pedagogisch medewerkers beschikken over een geldig bedrijfshulpverleningsdiploma inclusief AED. Daarnaast beschikt één van de pedagogische medewerkers over het diploma landelijke training aanpak kindermishandeling en huiselijk geweld.

De pedagogisch medewerkers van ut Jubelke:

Vera Vanthoor | ??? | Vivyan Peulen | Nikkie VrijhoevenSusan Cauberg  | Nadja van Boekel 

Vera Vanthoor Kinderdagverblijf Geleen

Vera Vanthoor

Geboortejaar: 1981
Woont in Neeroeteren, België

Vera is vanaf de oprichting van ut Jubelke fulltime bij het kinderdagverblijf betrokken. Werken met kinderen is voor haar een tweede natuur. “Na mijn middelbare school wist ik zeker dat ik ‘iets’ met kinderen wilde gaan doen. Pediatrie of pedagogie, daar moest ik een keuze in maken. Uiteindelijk koos ik voor het onderwijs en ben ik afgestudeerd als (kleuter)juf. In België, waar ik vandaan kom en ook mijn opleiding heb genoten, ben je dan overgekwalificeerd voor het werken op een kinderdagverblijf. Ik heb vervolgens werk in Nederland gezocht en ik kreeg een baan bij Kinderdagverblijf ut Jubelke.”

Omdat Vera uitstekende papieren had en ut Jubelke nog in de kinderschoenen stond, kreeg ze veel vertrouwen en verantwoordelijkheid van directeur Wil van Hasselt. Dat stond haar aan. “Ik mocht een concept uitwerken en kreeg daarin eigenlijk carte blanche. Zolang ik het plan maar goed kon onderbouwen. Dat was een geweldige uitdaging voor me. We hebben gekozen voor een dagprogramma dat helemaal aansluit op het basisonderwijs. Het is een educatief taalontwikkelingsprogramma genaamd ‘Dag Jules’. In 20 verschillende thema’s wordt de kinderen alles geleerd over taal. De kinderen vinden het geweldig en ze krijgen een goede start. Mijn grote uitdaging is om alle kinderen, van alle leeftijden, erbij te betrekken.”

Iedere dag geeft Vera leiding aan een groep van gemiddeld 12 kinderen. Hoewel de groepen in vergelijking met sommige andere kinderdagverblijven kleiner zijn, is er genoeg werk aan de winkel. Wordt ze er dol van? Vera lacht: “Nee, helemaal niet. Ik verheug me iedere dag weer op de kindjes. Ik krijg juist energie van ze!”

“Ik vind het geweldig dat we hier bij ut Jubelke niet alleen met opvang bezig zijn, maar ook met een stuk ontwikkeling.”

Nikkie Vrijhoeven Kinderdagverblijf Geleen,

Nikkie Vrijhoeven

Geboortejaar: 1990
Woont in Sint Geertruid
Getrouwd, geen kinderen

Toen Nikkie van de middelbare school kwam wist ze zeker dat ze met kinderen wilde gaan werken. Ze koos er dan ook zonder twijfel voor Sociaal Pedagogisch Werk te gaan studeren. “ Wat is er fijner dan de hele dag in de weer zijn met kleine kinderen?” was haar gedachte toen. Na haar studie kon ze direct aan het werk in een kinderdagverblijf en voelde meteen dat dit hetgeen was wat ze altijd zou blijven doen.
 
Na een aantal jaren werkervaring te hebben opgedaan kreeg Nikkie steeds meer interesse in de manier waarop kinderen zich ontwikkelen en hoe bij te dragen aan een veilige en warme opvoeding. “ Ik ben toen direct op onderzoek uitgegaan en al snel vond ik een opleiding die paste bij mijn interesse en mogelijkheden; deeltijd HBO Pedagogiek”. In de zomer van 2016 heeft Nikkie deze opleiding afgerond. “ Het was zeker druk om naast mijn baan nog een opleiding te volgen, maar ik wist waar ik het voor deed! Ik heb er zo ontzettend veel voldoening uit gehaald, dat ik er geen seconde spijt van heb gehad. Ik ben ontzettend gegroeid, als pedagoog maar ook zeker als persoon.”

 
Vanaf juni 2014 is Nikkie werkzaam bij ‘ut Jubelke’. Ze was blij toen ze hoorde dat ze aan het werk kon in een kleinschalig kinderdagverblijf met een verticale groep, iets dat altijd haar voorkeur heeft gehad. “Dat wil niet zeggen dat ik geen plezier had in het werken voor een grotere organisatie, maar de kleinschaligheid past beter bij mij en mijn visie op kinderopvang. Als pedagogisch medewerker werk je samen met ouders, vindt Nikkie. “ Ouders brengen hun dierbaarste bezit naar een kinderdagverblijf en ik ben degene die iets mag bijdragen aan de opvoeding van hun kind. Ik vind het dan ook belangrijk dat ouders hun kind in vertrouwen achter laten en met een goed gevoel aan hun (werk)dag kunnen beginnen”. Nikkie geeft daarnaast aan dat ze altijd bereid is ouders te helpen wanneer ze vragen hebben over de opvoeding of de ontwikkeling van hun kind.
 
“Wanneer ik merk dat een kind zich veilig en goed voelt bij me, dát is voor mij het allerbelangrijkste. Dan is er vervolgens alle ruimte en gelegenheid om zich te ontwikkelen. Wat vind ik het mooi om die ontwikkeling te volgen!”  

Vera Vanthoor Kinderdagverblijf Geleen

Vivyan Peulen

Geboortejaar: 1985
Woont in Born
Partner, een dochter

Vivyan is een tijdlang werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg. Na een tijdje besloot ze terug te gaan naar een oude liefde: de kinderopvang. “Tijdens mijn opleiding als sociaal pedagogisch medewerker was ik altijd al aan het twijfelen tussen het werken met gehandicapten en kinderen. Ik vond het helemaal niet moeilijk om de knop om te zetten en op een kinderdagverblijf een baan te zoeken. Achteraf de beste keuze die ik heb kunnen maken.”

Sinds juni 2011 is Vivyan 28 uur per week werkzaam bij ut Jubelke, op maandag, dinsdag en vrijdag. “Vanaf de eerste dag voelde ik me hier thuis. Het team is ontzettend leuk, dat mag best gezegd worden. En de afwisseling spreekt me aan. Geen dag is hetzelfde omdat je werkt met kinderen van verschillende leeftijden. Ik heb eerder ingevallen op kinderdagverblijven die leeftijdsgroepen hanteren, maar juist de verticale structuur van ut Jubelke vind ik leuker. Het ene moment probeer je een vierjarige een vaardigheid aan te leren, het andere moment mag je een klein baby’tje knuffelen. Dat is toch een cadeautje? Als ik vakantie heb gehad en de nieuwe werkweek aanbreekt, ben ik gewoon blij dat ik weer aan de slag mag en de kinderen weer zie!” Ook het programma gebaseerd op de handpop Jules spreekt Vivyan aan. “Samen met hem beleven de kinderen allerlei avonturen. Het spreekt zowel de allerkleinsten als de grotere kinderen aan. Het is leuk om te zien hoe de kinderen spelenderwijs ontdekken en zich op allerlei gebieden ontwikkelen.”

“Natuurlijk ben je wel eens moe na een dag werken. Maar altijd ga ik vol energie naar huis. Positieve energie die de kindjes me geven.”

???

Susan Cauberg

Geboortejaar: 1992
Woont in Urmond
Partner, geen kinderen

Voordat Susan in 2012 afgestudeerd was aan de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk, was het voor haar al duidelijk: haar passie en haar hart lagen bij het jonge kind. Kinderen spraken haar toen al enorm aan. “Het mooiste dat er is, is het verzorgen, begeleiden, stimuleren en uitdagen van kinderen”, zegt zij dan ook. Juist omdat haar hart bij kinderen ligt, draagt ze graag haar steentje bij aan een goede ontwikkeling van uw kind. Susan hecht veel waarde aan het feit dat kinderen zich op hun eigen wijze en eigen tempo kunnen ontwikkelen en dat de kinderen zich thuis voelen op de opvang.

Zelf houdt Susan er ook van om zichzelf te blijven ontwikkelen: Zo heeft ze in 2014 een cursus EHBO voor kinderen afgerond en volgt ze momenteel in haar vrije tijd een cursus tot Kindercoach. “Als Kindercoach help je kinderen optimaal te begeleiden in hun ontwikkeling, je helpt ze te stimuleren en hun talenten ten volle te benutten. Daarnaast biedt een kindercoach aan zowel de ouder(s) als het kind ondersteuning bij opvoedingsproblemen en gedragsproblematiek.” In de toekomst hoopt ze dan ook haar steentje bij te kunnen dragen als kindercoach binnen “ut Jubelke”.

Vanaf februari 2016 is Susan werkzaam bij ‘ut Jubelke’. Susan ziet het werken met ‘handpop Jules’ als een leuke uitdaging. Ze is erg enthousiast over het feit dat het leren spreken, leren luisteren en het ontdekken van de taal, mede door ‘handpop Jules’, ervoor zorgt dat elk kind leert op zijn eigen niveau en tempo.

“Ik hoop nog heel lang mijn passie voort te kunnen zetten en ervoor te kunnen zorgen dat de  kinderen zich thuis voelen bij ‘ut Jubelke’!

 

Nadja van Boekel

Geboortejaar: 1988
Woont in Maastricht
Een zoon

Nadat Nadja de opleiding Sociaal Pedagogisch werk had afgerond besloot ze om gedeeltelijk te gaan werken in de kinderopvang/onderwijs. Daarnaast volgde ze de opleiding Pabo als deeltijd studie. Wel kwam ze er al snel achter dat het jonge kind haar voorkeur had. “Een glimlach van zo’n kleintje maakt je dag helemaal goed”. Deel uit maken van de eerste levensjaren van kinderen en daarbij een toevoeging zijn aan hun ontwikkeling is iets waar Nadja graag mee aan de slag gaat. Ze was dan ook enthousiast toen ze hoorde dat ze deel mocht uitmaken van het team van Ut Jubelke.

Sinds juni 2016 werkt Nadja bij kinderdagverblijf ut Jubelke. Wat Nadja heel erg aanspreekt binnen Ut Jubelke is dat het een kleinschalig kinderdagverblijf is en de kinderen vaste pedagogisch medewerkers hebben.  “Ik  vind het heel erg belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen en een vast gezicht helpt hier veel bij. Wanneer een kind zich prettig voelt kan het zich ook pas gaan ontwikkelen”. Nadja wil dan ook graag ervoor zorgen dat kinderen zich veilig en geborgen voelen binnen Ut Jubelke zodat ze vanuit hier met de kinderen aan de slag kan.

Het werken met de thema’s van Jules vind Nadja een grote toevoeging binnen het kinderdagverblijf. “Je ziet dat de kinderen op een speelse manier leren. Het is zo mooi om de gezichtjes van de kinderen te zien wanneer je met Jules een introductie vertelt”. Daarnaast vind Nadja het een uitdaging om in te spelen op het leeftijdsverschil aangezien er verticale groepen op Ut Jubelke zijn. “Ik vind het mooi om te zien dat alle kinderen op hun eigen manier iets opsteken van de thema's".

 

De leden van onze oudercommissie

Op dit moment telt de oudercommissie van Ut Jubelke 4 leden. Zij vinden het een leuke uitdaging om op deze manier betrokken te zijn bij de opvang van hun kinderen.

De oudercommissie heeft als taak om alle ouders te vertegenwoordigen. Dit doen ze door advies te geven aan de directie en de pedagogische medewerkers over zaken die te maken hebben met de opvang van alle kinderen bij kinderdagverblijf Ut Jubelke. Het is daarom belangrijk dat zij informatie krijgen van ouders. 

 

Om de goede kwaliteit van de opvang bij ut Jubelke te bewaken, verricht de oudercommissie ieder jaar het tevredenheidsonderzoek. Ook het jaarlijkse uitstapje wordt door hen georganiseerd.

Iedere twee maanden vergadert de oudercommissie samen met de directie en de leidinggevende. Van deze vergaderingen worden notulen gemaakt, die doorgestuurd worden naar alle ouders.

Heeft u vragen of opmerkingen over de opvang van uw kind? Wilt u zelf graag lid worden van de oudercommissie? Of wilt u iets kwijt, maar u weet niet waar u ermee terecht kan? Mail hun dan! 

Mirre van der Kamp

Mijn naam is Mirre van der Kamp. Ik ben getrouwd met Stefan en samen met onze twee kinderen, Bem (2013) en Fé (2015), wonen we in Spaubeek.Voorheen hebben we in Voorburg gewoond en toen we naar het zuiden verhuisden zijn we bij verschillende kinderdagverblijven gaan kijken.

Ut Jubelke sprong er qua kwaliteit meteen uit en Bem en Fé gaan nu met veel plezier naar de bloemetjes groep. Ik zit sinds eind 2016 in de oudercommissie.

Verder ben ik werkzaam als CAE ingenieur bij DSM en in mijn vrije tijd ben ik graag buiten. In onze 'tuin' in Spaubeek hebben we 2 paardjes, 5 schapen en een stel kippen.

Ankie Hendrix

Hallo allemaal!

Mijn naam is Ankie Hendrix, partner van Paul en moeder van Ties en Jans. Ik kom oorspronkelijk uit Noord-Limburg maar woon tegenwoordig samen met Paul, Ties en Jans in Oud-Geleen. 

Ik heb Culturele Antropologie gestuurd in Utrecht en ben nu vier dagen per week werkzaam als docent bij de opleiding Social Work van Zuyd Hogeschool in Sittard. In mijn vrije tijd reis ik graag. Daarnaast hou ik erg van koken en lees ik graag een goed boek.

Richard Coumans

Mijn naam is Richard Coumans, pappa van Estée, samenwonend met Linda Vinken en vertegenwoordig de oudercommissie sinds november 2015. Estée komt 2 dagen per week naar Ut Jubelke en heeft het daar erg naar haar zin.

De meeste uren van mijn leven spendeer ik bij NLcom ICT Solutions als Manager Support & Services. In mijn vrije uurtjes ga ik graag als gezin leuke dingen doen (samen met vrienden), wandel ik graag met onze hond Chico en beoefen ik diverse sporten. 

 

Simone van der Salm

Mijn naam is Simone van der Salm. Ik ben getrouwd met Kay en mama van Saar (april 2016). Samen wonen wij in Oud-Geleen. Iedere woensdag mag Saar gaan spelen in de Bijengroep en ze heeft het hier heel goed naar haar zin. Wij zijn als ouders dan ook zeer tevreden over het vertrouwen en de kwaliteit die Ut Jubelke ons te bieden heeft.

Ik ben 3 dagen per week werkzaam als leerkracht in het Speciaal Onderwijs. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin. We gaan er graag op uit om te wandelen of te fietsen met Saar. Daarnaast kook en bak ik graag, houden we van reizen en genieten we van familie en vrienden om ons heen. 

kinderopvang Limburg, kinderopvang baby

Stagiaires bij ut Jubelke

Ut Jubelke staat als erkend opleidingsbedrijf ingeschreven bij Calibris. Het kan dus zijn dat er stagiaires op de groep staan. Wij willen hen ook het leuke beroep van de kinderopvang leren. Stagiaires zijn bij ons echter altijd boventallig ingepland en bovendien kunnen zij pas starten als ze in het bezit zijn van een verklaring omtrent het gedrag.