Uw kleintje jubelt van geluk

Kinderdagverblijf Geleen

Het team van Kinderdagverblijf ut Jubelke

Bij ut Jubelke werken niet alleen enthousiaste en zeer bekwame pedagogisch medewerkers. Een oudercommissie van betrokken vaders en moeders maakt het team compleet. Bovendien is ut Jubelke een erkend opleidingsbedrijf, wat betekent dat er van tijd tot tijd stagiaires meelopen. Wij stellen onze medewerkers graag aan u voor.

“Ik ga na het werk altijd vol energie naar huis”

Ons team bestaat uit 6 pedagogisch medewerkers die op vaste dagen werken. Dat betekent dat u en uw kind altijd weten wie er is. Onze medewerkers hebben een mbo-diploma (minimaal SPW niveau 3) en hbo-diploma (Pedagogiek). Vanzelfsprekend zijn we allen in bezit van een verklaring omtrent gedrag.

Alle pedagogisch medewerkers beschikken over een geldig bedrijfshulpverleningsdiploma inclusief AED. Daarnaast beschikt een van de leidsters over het diploma landelijke training aanpak kindermishandeling en huiselijk geweld.

De pedagogisch medewerkers van ut Jubelke:

Vera Vanthoor | Nikkie Vrijhoeven | Robin Stelten | Sandra van Gestel | Susan Cauberg | Nadja van Boekel

Ons team bestaat uit 6 pedagogisch medewerkers die op vaste dagen werken. Dat betekent dat u en uw kind altijd weten wie er is. Onze medewerkers hebben een mbo-diploma (minimaal SPW niveau 3) en/of hbo-diploma (pedagogiek). Vanzelfsprekend zijn ze allen in het bezit van een verklaring omtrent gedrag.

Alle pedagogisch medewerkers beschikken over een geldig bedrijfshulpverleningsdiploma inclusief AED. Daarnaast beschikt één van de pedagogische medewerkers over het diploma landelijke training aanpak kindermishandeling en huiselijk geweld.

De pedagogisch medewerkers van ut Jubelke:

Vera Vanthoor | Sandra van Gestel | Robin Stelten | Nikkie VrijhoevenSusan Cauberg  | Nadja van Boekel 

Vera Vanthoor Kinderdagverblijf Geleen

Vera Vanthoor

Woont in Neeroeteren, België

Vera is vanaf de oprichting van ut Jubelke fulltime bij het kinderdagverblijf betrokken. Werken met kinderen is voor haar een tweede natuur. “Na mijn middelbare school wist ik zeker dat ik ‘iets’ met kinderen wilde gaan doen. Pediatrie of pedagogie, daar moest ik een keuze in maken. Uiteindelijk koos ik voor het onderwijs en ben ik afgestudeerd als (kleuter)juf. In België, waar ik vandaan kom en ook mijn opleiding heb genoten, ben je dan overgekwalificeerd voor het werken op een kinderdagverblijf. Ik heb vervolgens werk in Nederland gezocht en ik kreeg een baan bij Kinderdagverblijf ut Jubelke.”

Omdat Vera uitstekende papieren had en ut Jubelke nog in de kinderschoenen stond, kreeg ze veel vertrouwen en verantwoordelijkheid van directeur Wil van Hasselt. Dat stond haar aan. “Ik mocht een concept uitwerken en kreeg daarin eigenlijk carte blanche. Zolang ik het plan maar goed kon onderbouwen. Dat was een geweldige uitdaging voor me. We hebben gekozen voor een dagprogramma dat helemaal aansluit op het basisonderwijs. Het is een educatief taalontwikkelingsprogramma genaamd ‘Dag Jules’. In 20 verschillende thema’s wordt de kinderen alles geleerd over taal. De kinderen vinden het geweldig en ze krijgen een goede start. Mijn grote uitdaging is om alle kinderen, van alle leeftijden, erbij te betrekken.”

Iedere dag geeft Vera leiding aan een groep van gemiddeld 12 kinderen. Hoewel de groepen in vergelijking met sommige andere kinderdagverblijven kleiner zijn, is er genoeg werk aan de winkel. Wordt ze er dol van? Vera lacht: “Nee, helemaal niet. Ik verheug me iedere dag weer op de kindjes. Ik krijg juist energie van ze!”

“Ik vind het geweldig dat we hier bij ut Jubelke niet alleen met opvang bezig zijn, maar ook met een stuk ontwikkeling.”

Nikkie Vrijhoeven Kinderdagverblijf Geleen,

Nikkie Vrijhoeven

Geboortejaar: 1990
Woont in Sint Geertruid
Getrouwd, geen kinderen

Toen Nikkie van de middelbare school kwam wist ze zeker dat ze met kinderen wilde gaan werken. Ze koos er dan ook zonder twijfel voor Sociaal Pedagogisch Werk te gaan studeren. “ Wat is er fijner dan de hele dag in de weer zijn met kleine kinderen?” was haar gedachte toen. Na haar studie kon ze direct aan het werk in een kinderdagverblijf en voelde meteen dat dit hetgeen was wat ze altijd zou blijven doen.
 
Na een aantal jaren werkervaring te hebben opgedaan kreeg Nikkie steeds meer interesse in de manier waarop kinderen zich ontwikkelen en hoe bij te dragen aan een veilige en warme opvoeding. “ Ik ben toen direct op onderzoek uitgegaan en al snel vond ik een opleiding die paste bij mijn interesse en mogelijkheden; deeltijd HBO Pedagogiek”. In de zomer van 2016 heeft Nikkie deze opleiding afgerond. “ Het was zeker druk om naast mijn baan nog een opleiding te volgen, maar ik wist waar ik het voor deed! Ik heb er zo ontzettend veel voldoening uit gehaald, dat ik er geen seconde spijt van heb gehad. Ik ben ontzettend gegroeid, als pedagoog maar ook zeker als persoon.”

 
Vanaf juni 2014 is Nikkie werkzaam bij ‘ut Jubelke’. Ze was blij toen ze hoorde dat ze aan het werk kon in een kleinschalig kinderdagverblijf met een verticale groep, iets dat altijd haar voorkeur heeft gehad. “Dat wil niet zeggen dat ik geen plezier had in het werken voor een grotere organisatie, maar de kleinschaligheid past beter bij mij en mijn visie op kinderopvang. Als pedagogisch medewerker werk je samen met ouders, vindt Nikkie. “ Ouders brengen hun dierbaarste bezit naar een kinderdagverblijf en ik ben degene die iets mag bijdragen aan de opvoeding van hun kind. Ik vind het dan ook belangrijk dat ouders hun kind in vertrouwen achter laten en met een goed gevoel aan hun (werk)dag kunnen beginnen”. Nikkie geeft daarnaast aan dat ze altijd bereid is ouders te helpen wanneer ze vragen hebben over de opvoeding of de ontwikkeling van hun kind.
 
“Wanneer ik merk dat een kind zich veilig en goed voelt bij me, dát is voor mij het allerbelangrijkste. Dan is er vervolgens alle ruimte en gelegenheid om zich te ontwikkelen. Wat vind ik het mooi om die ontwikkeling te volgen!”  

Robin Stelten

Geboortejaar: 1996
Woont in Sittard
Partner, geen kinderen

Toen Robin 11 jaar was kreeg ze het fantastische nieuws dat haar broertje was geboren. Hierbij mocht ze veel helpen bij het verzorgen en vooral veel liefde geven. Ook was het haar taak als grote zus om de kleine man veilig te laten voelen. Dit deed ze zo graag dat niemand haar meer hoefde te vragen wat voor opleiding ze later ging doen.

Toen ze klaar was met de middelbare school is ze meteen gestart met de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 4.

In deze 4 jaar heeft ze veel geleerd over het begeleiden van kinderen in hun eerste levensjaren. Zo kwam ze erachter dat er verschillende methodes zijn, maar Robin vindt het vooral belangrijk dat ieder kind het op zijn/haar tempo kan doen. In deze jaren heeft ze ook meerdere werkomgevingen mogen mee maken. Als snel kwam ze erachter dat het kleinschalige het beste bij haar past. “De warmte en veiligheid wat een kleinschalig kinderdagverblijf uitstraalt, daar kan een grote organisatie niet tegenop. Ik vind het heel belangrijk dat je een band kan krijgen met de kinderen en ouders.”

Om nog dieper op die band in te gaan is Robin na 1 jaar werken bij een kinderopvang een avontuur aangegaan in het buitenland. Hier is ze werkzaam geweest als au pair bij een gezin met 5 kinderen. “Je draait hele dagen mee en wordt onderdeel van het gezin. De liefde wat je van de kinderen terugkrijgt is onbeschrijfelijk.”

Sinds oktober 2018 is Robin werkzaam bij ‘ut Jubelke’. Ze was helemaal blij dat ze weer kon beginnen bij een kleinschalig KDV. Robin vindt het erg leuk om te zien dat er met de handpop Jules wordt gewerkt. Dit heeft ze namelijk ook geleerd tijdens haar opleiding en vond dit altijd een belangrijk onderdeel. “Met de pop kun je zoveel uit een kind halen. Je kunt er heel veel creativiteit in kwijt en krijgt er veel lachende gezichtjes voor terug. Deze lachende gezichtjes hebben helemaal niet in de gaten, dat ze tijdens al het spelen met Jules ook van alles leren.”

Robin laat weten dat ze erg blij is met het team waarin ze terechtgekomen is:  “Alle dames hebben dezelfde passie die ik ook door de jaren heen heb ontwikkeld en dat maakt het heel fijn om samen te werken.”

“Elke dag staan weer nieuwe avonturen te wachten. Avonturen waaraan ze veel plezier zullen beleven en ik ben blij dat ik er onderdeel van mag zijn.”

 

Sandra van Gestel

Geboortejaar: 1991
Woont in Geleen
Partner, geen kinderen

Sandra heeft het altijd fijn gevonden om iets voor anderen te kunnen betekenen, ze wilde graag een beroep uitoefenen waarbij ze anderen kon helpen/belegeiden. Ze is er later achter gekomen dat ze het allerliefste met kinderen wilde gaan werken en is toen de opleiding Pabo gaan doen. Dit heeft ze 2 jaar gedaan en heeft daar ook haar propedeuse behaald, maar ze kwam erachter dat ze toch op een meer spontane en kindvolgende manier kinderen in hun ontwikkeling wilde helpen. Ook merkte ze dat haar hart bij de allerjongsten lag. Daarom is ze toen de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker gaan doen die ze in 2018 heeft afgerond.

Sinds januari 2019 is Sandra werkzaam bij Ut Jubelke. Ze vind het erg leuk om met de kleintjes te werken. ‘’Jonge kinderen zijn nog zo zichzelf en kunnen ontzettend verwonderd zijn over dingen die wij al niet meer zo bijzonder vinden. Dat vind ik zo mooi om te zien. Ook vind ik het heel bijzonder om te zien hoe (snel) jonge kinderen zich ontwikkelen, hoe ze letterlijk en figuurlijk stappen maken. Als dan een kindje ineens een woordje tegen je zegt of als het een kindje ineens lukt om te lopen, geweldig vind ik dat.’’

Wat Sandra aanspreekt bij Ut Jubelke is de kleinschaligheid, waarbij ze kan werken in een klein vertrouwd team en waarbij het nauwe contact met de kinderen en hun ouders centraal staat. Ook het werken met de handpop Jules en het werken met verschillende thema’s in de belevingswereld van de kinderen spreekt haar erg aan. ‘’Zo kun je verschillende onderwerpen op een hele leuke, spelenderwijze manier aan bod laten komen en zo ook bijdragen aan een stukje ontwikkeling van de kinderen’’.

‘’Ik hoop dat ik de kinderen bij Ut Jubelke zo goed mogelijk kan helpen, stimuleren en begeleiden in hun ontwikkeling zodat ze later kunnen uitgroeien tot de persoon die ze graag willen zijn!’’

Susan Cauberg

Geboortejaar: 1992
Woont in Urmond
Partner, geen kinderen

Voordat Susan in 2012 afgestudeerd was aan de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk, was het voor haar al duidelijk: haar passie en haar hart lagen bij het jonge kind. Kinderen spraken haar toen al enorm aan. “Het mooiste dat er is, is het verzorgen, begeleiden, stimuleren en uitdagen van kinderen”, zegt zij dan ook. Juist omdat haar hart bij kinderen ligt, draagt ze graag haar steentje bij aan een goede ontwikkeling van uw kind. Susan hecht veel waarde aan het feit dat kinderen zich op hun eigen wijze en eigen tempo kunnen ontwikkelen en dat de kinderen zich thuis voelen op de opvang.

Zelf houdt Susan er ook van om zichzelf te blijven ontwikkelen: Zo heeft ze een cursus tot Kindercoach gevolgd. “Als Kindercoach help je kinderen optimaal te begeleiden in hun ontwikkeling, je helpt ze te stimuleren en hun talenten ten volle te benutten. Daarnaast biedt een kindercoach aan zowel de ouder(s) als het kind ondersteuning bij opvoedingsproblemen en gedragsproblematiek.” Ze hoopt dan ook als kindercoach haar steentje bij te kunnen dragen binnen “ut Jubelke”.

Vanaf februari 2016 is Susan werkzaam bij ‘ut Jubelke’. Susan ziet het werken met ‘handpop Jules’ als een leuke uitdaging. Ze is erg enthousiast over het feit dat het leren spreken, leren luisteren en het ontdekken van de taal, mede door ‘handpop Jules’, ervoor zorgt dat elk kind leert op zijn eigen niveau en tempo.

“Ik hoop nog heel lang mijn passie voort te kunnen zetten en ervoor te kunnen zorgen dat de  kinderen zich thuis voelen bij ‘ut Jubelke’!

 

Nadja van Boekel

Geboortejaar: 1988
Woont in Maastricht
Partner, een zoon

Nadat Nadja de opleiding Sociaal Pedagogisch werk had afgerond besloot ze om gedeeltelijk te gaan werken in de kinderopvang/onderwijs. Daarnaast volgde ze de opleiding Pabo als deeltijd studie. Wel kwam ze er al snel achter dat het jonge kind haar voorkeur had. “Een glimlach van zo’n kleintje maakt je dag helemaal goed”. Deel uit maken van de eerste levensjaren van kinderen en daarbij een toevoeging zijn aan hun ontwikkeling is iets waar Nadja graag mee aan de slag gaat. Ze was dan ook enthousiast toen ze hoorde dat ze deel mocht uitmaken van het team van Ut Jubelke.

Sinds juni 2016 werkt Nadja bij kinderdagverblijf ut Jubelke. Wat Nadja heel erg aanspreekt binnen Ut Jubelke is dat het een kleinschalig kinderdagverblijf is en de kinderen vaste pedagogisch medewerkers hebben.  “Ik  vind het heel erg belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen en een vast gezicht helpt hier veel bij. Wanneer een kind zich prettig voelt kan het zich ook pas gaan ontwikkelen”. Nadja wil dan ook graag ervoor zorgen dat kinderen zich veilig en geborgen voelen binnen Ut Jubelke zodat ze vanuit hier met de kinderen aan de slag kan.

Het werken met de thema’s van Jules vind Nadja een grote toevoeging binnen het kinderdagverblijf. “Je ziet dat de kinderen op een speelse manier leren. Het is zo mooi om de gezichtjes van de kinderen te zien wanneer je met Jules een introductie vertelt”. Daarnaast vind Nadja het een uitdaging om in te spelen op het leeftijdsverschil aangezien er verticale groepen op Ut Jubelke zijn. “Ik vind het mooi om te zien dat alle kinderen op hun eigen manier iets opsteken van de thema's".

 

De leden van onze oudercommissie

Op dit moment telt de oudercommissie van Ut Jubelke 5 leden. Zij vinden het een leuke uitdaging om op deze manier betrokken te zijn bij de opvang van hun kinderen.

De oudercommissie heeft als taak om alle ouders te vertegenwoordigen. Dit doen ze door advies te geven aan de directie en de pedagogische medewerkers over zaken die te maken hebben met de opvang van alle kinderen bij kinderdagverblijf Ut Jubelke. Het is daarom belangrijk dat zij informatie krijgen van ouders. 

 

Om de goede kwaliteit van de opvang bij ut Jubelke te bewaken, verricht de oudercommissie ieder jaar het tevredenheidsonderzoek. Ook het jaarlijkse uitstapje wordt door hen georganiseerd.

Iedere twee maanden vergadert de oudercommissie samen met de directie en de leidinggevende. Van deze vergaderingen worden notulen gemaakt, die doorgestuurd worden naar alle ouders.

Heeft u vragen of opmerkingen over de opvang van uw kind? Wilt u zelf graag lid worden van de oudercommissie? Of wilt u iets kwijt, maar u weet niet waar u ermee terecht kan? Mail hun dan! 

Mirre van der Kamp

Mijn naam is Mirre van der Kamp. Ik ben getrouwd met Stefan en samen met onze drie kinderen, Bem (2013), Fé (2015) en Job (2018), wonen we in Spaubeek.Voorheen hebben we in Voorburg gewoond en toen we naar het zuiden verhuisden zijn we bij verschillende kinderdagverblijven gaan kijken.

Ut Jubelke sprong er qua kwaliteit meteen uit en Fé en Job gaan nu met veel plezier naar de Bloemengroep. Ik zit sinds eind 2016 in de oudercommissie.

Verder ben ik werkzaam als CAE ingenieur bij DSM en in mijn vrije tijd ben ik graag buiten. In onze 'tuin' in Spaubeek hebben we 2 paardjes, 5 schapen en een stel kippen.

Ankie Hendrix

Hallo allemaal!

Mijn naam is Ankie Hendrix, partner van Paul en moeder van Ties, Jans en Jules. Ik kom oorspronkelijk uit Noord-Limburg maar woon tegenwoordig samen met Paul, Ties, Jans en Jules in Oud-Geleen. 

Ik heb Culturele Antropologie gestuurd in Utrecht en ben nu vier dagen per week werkzaam als docent bij de opleiding Social Work van Zuyd Hogeschool in Sittard. In mijn vrije tijd reis ik graag. Daarnaast hou ik erg van koken en lees ik graag een goed boek.

Richard Coumans

Mijn naam is Richard Coumans, pappa van Estée en Fleau, samenwonend met Linda Vinken en vertegenwoordig de oudercommissie sinds november 2015. Estée en Fleau komen 2 dagen per week naar Ut Jubelke en hebben het daar erg naar hun zin.

De meeste uren van mijn leven spendeer ik bij NLcom ICT Solutions als Manager Support & Services. In mijn vrije uurtjes ga ik graag als gezin leuke dingen doen (samen met vrienden), wandel ik graag met onze hond Chico en beoefen ik diverse sporten. 

 

Simone van der Salm

Mijn naam is Simone van der Salm. Ik ben getrouwd met Kay en mama van Saar (april 2016). Samen wonen wij in Oud-Geleen. Iedere woensdag mag Saar gaan spelen in de Bijengroep en ze heeft het hier heel goed naar haar zin. Wij zijn als ouders dan ook zeer tevreden over het vertrouwen en de kwaliteit die Ut Jubelke ons te bieden heeft.

Ik ben 3 dagen per week werkzaam als leerkracht in het Speciaal Onderwijs. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin. We gaan er graag op uit om te wandelen of te fietsen met Saar. Daarnaast kook en bak ik graag, houden we van reizen en genieten we van familie en vrienden om ons heen. 

Joske Aelterman

Mijn naam is Joske Aelterman, samenwonend met Tim en mama van Max (mrt 2017). Sinds 2018 maak ik deel uit van de Oudercommissie. 

Max gaat 2 dagen per week spelen bij de Bijengroep en heeft het hier ontzettend naar zijn zin. Wij als ouders zijn erg te spreken over de werkwijze en de kwaliteit van Ut Jubelke en brengen Max dan ook vol vertrouwen.

Ik werk 4 dagen per week als HR Manager bij Stegabo in Geleen en in mijn vrije tijd onderneem ik graag leuke dingen met het gezin, ga graag op vakantie en lekker uit eten.

   

kinderopvang Limburg, kinderopvang baby

Stagiaires bij ut Jubelke

Ut Jubelke staat als erkend opleidingsbedrijf ingeschreven bij Calibris. Het kan dus zijn dat er stagiaires op de groep staan. Wij willen hen ook het leuke beroep van de kinderopvang leren. Stagiaires zijn bij ons echter altijd boventallig ingepland en bovendien kunnen zij pas starten als ze in het bezit zijn van een verklaring omtrent het gedrag.