Uw kleintje jubelt van geluk

Ons team

Ons team bestaat uit 7 pedagogisch medewerkers die op vaste dagen werken. Dat betekent dat u en uw kind altijd weten wie er is. Onze medewerkers hebben een mbo-diploma (minimaal SPW niveau 3) en/of hbo-diploma (pedagogiek). Vanzelfsprekend zijn ze allen in het bezit van een verklaring omtrent gedrag.

Alle pedagogisch medewerkers beschikken over een geldig bedrijfshulpverleningsdiploma inclusief AED. Daarnaast beschikt één van de pedagogische medewerkers over het diploma landelijke training aanpak kindermishandeling en huiselijk geweld.

De pedagogisch medewerkers van ut Jubelke:

Vera Vanthoor

Vera is vanaf de oprichting van KDV ut Jubelke fulltime bij het kinderdagverblijf betrokken. Werken met kinderen is voor haar een tweede natuur. “Na mijn middelbare school wist ik zeker dat ik ‘iets’ met kinderen wilde gaan doen. Pediatrie of pedagogie, daar moest ik een keuze in maken. Uiteindelijk koos ik voor het onderwijs en ben ik afgestudeerd als (kleuter)juf. In België, waar ik vandaan kom en ook mijn opleiding heb genoten, ben je dan overgekwalificeerd voor het werken in een kinderdagverblijf. Ik heb vervolgens werk in Nederland gezocht en ik kreeg een baan bij Kinderdagverblijf ut Jubelke.”

Omdat Vera uitstekende papieren had en ut Jubelke nog in de kinderschoenen stond, kreeg ze veel vertrouwen en verantwoordelijkheid van directeur Wil van Hasselt († 2015). Dat stond haar aan. “Ik mocht een concept uitwerken en kreeg daarin eigenlijk 'carte blanche'. Zolang ik het plan maar goed kon onderbouwen. Dat was een geweldige uitdaging voor me. We hebben gekozen voor een dagprogramma dat helemaal aansluit op het basisonderwijs. Het is een educatief taalontwikkelingsprogramma genaamd ‘Dag Jules’. In 20 verschillende thema’s wordt de kinderen alles geleerd over taal. De kinderen vinden het geweldig en ze krijgen een goede start. Mijn grote uitdaging is om alle kinderen, van alle leeftijden, erbij te betrekken.”

Iedere dag geeft Vera leiding aan een groep van gemiddeld 12 kinderen. Hoewel de groepen in vergelijking met sommige andere kinderdagverblijven kleiner zijn, is er genoeg werk aan de winkel. Wordt ze er dol van? Vera lacht: “Nee, helemaal niet. Ik verheug me iedere dag weer op de kindjes. Ik krijg juist energie van ze!”

“Ik vind het geweldig dat we hier bij ut Jubelke niet alleen met opvang bezig zijn, maar ook met een stuk ontwikkeling.”

Susan Cauberg

Voordat Susan in 2012 afgestudeerd was aan de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk, was het voor haar al duidelijk: haar passie en haar hart lagen bij het jonge kind. Kinderen spraken haar toen al enorm aan. “Het mooiste dat er is, is het verzorgen, begeleiden, stimuleren en uitdagen van kinderen”, zegt zij dan ook. Juist omdat haar hart bij kinderen ligt, draagt ze graag haar steentje bij aan een goede ontwikkeling van uw kind. Susan hecht veel waarde aan het feit dat kinderen zich op hun eigen wijze en eigen tempo kunnen ontwikkelen en dat de kinderen zich thuis voelen op de opvang.

Vanaf februari 2016 is Susan werkzaam bij ‘ut Jubelke’. Susan ziet het werken met ‘handpop Jules’ als een leuke uitdaging. Ze is erg enthousiast over het feit dat het leren spreken, leren luisteren en het ontdekken van de taal, mede door ‘handpop Jules’, ervoor zorgt dat elk kind leert op zijn eigen niveau en tempo.

“Ik hoop nog heel lang mijn passie voort te kunnen zetten en ervoor te kunnen zorgen dat de kinderen zich thuis voelen bij ‘ut Jubelke’!

Nadja van Boekel

Nadat Nadja de opleiding Sociaal Pedagogisch werk had afgerond besloot ze om gedeeltelijk te gaan werken in de kinderopvang/onderwijs. Daarnaast volgde ze de opleiding Pabo als deeltijd studie. Wel kwam ze er al snel achter dat het jonge kind haar voorkeur had. “Een glimlach van zo’n kleintje maakt je dag helemaal goed”. Deel uit maken van de eerste levensjaren van kinderen en daarbij een toevoeging zijn aan hun ontwikkeling is iets waar Nadja graag mee aan de slag gaat. Ze was dan ook enthousiast, toen ze hoorde dat ze deel mocht uitmaken van het team van ut Jubelke.

Sinds juni 2016 werkt Nadja bij kinderdagverblijf ut Jubelke. Wat Nadja heel erg aanspreekt binnen ut Jubelke is dat het een kleinschalig kinderdagverblijf is en de kinderen vaste pedagogisch medewerkers hebben. “Ik vind het heel erg belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen en een vast gezicht helpt hier veel bij. Wanneer een kind zich prettig voelt kan het zich ook pas gaan ontwikkelen”. Nadja wil dan ook graag ervoor zorgen dat kinderen zich veilig en geborgen voelen binnen ut Jubelke zodat ze vanuit hier met de kinderen aan de slag kan.

Het werken met de thema’s van Jules vind Nadja een grote toevoeging binnen het kinderdagverblijf. “Je ziet dat de kinderen op een speelse manier leren. Het is zo mooi om de gezichtjes van de kinderen te zien wanneer je met Jules een introductie vertelt”. Daarnaast vind Nadja het een uitdaging om in te spelen op het leeftijdsverschil aangezien er verticale groepen bij ut Jubelke zijn. “Ik vind het mooi om te zien dat alle kinderen op hun eigen manier iets opsteken van de thema's".

Iris Heugen

Al sinds ik klein was, vind ik het leuk om met kinderen te werken. Kinderen kwamen altijd naar mij toe. Toen heb ik besloten om de opleiding pedagogisch medewerker te gaan volgen. Tijdens mijn studie heb ik vaker opgepast op kinderen van neven of nichten en op kinderen van mijn collega´s.
 

Sinds december 2019 ben ik afgestudeerd voor de opleiding pedagogisch medewerker. Tijdens de opleiding heb ik veel ervaring opgedaan door stage te lopen in verschillende kinderdagverblijven. Na mijn studies ben ik opzoek gegaan naar werk en ben ik bij
KDV ut Jubelke mogen beginnen.
 

Ik vind het heel belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen bij ut Jubelke. Daarom vind ik het leuk om kinderen iets aan te leren, ze te helpen als het moeilijk gaat, ze te stimuleren, hen kunnen laten lachen en natuurlijk een goede band met ze kunnen opbouwen. Elk kind is uniek en doet het op een eigen tempo en manier. Dat respecteer ik. Een kind moet zich op z'n gemak en veilig voelen en niet bedreigd of opgejaagd.
 

Ik hoop dat ik de kinderen nog meer kan aanleren en ze nog meer kan helpen bij ut Jubelke. Ik ben blij als ik een lach op hun gezicht kan zien of kan toveren. Ik zou graag mijn liefde voor de kinderen blijven delen bij KDV ut Jubelke.

Jenny Coumans

Toen Jenny van de middelbare school af kwam was er geen twijfel mogelijk over haar opleidingskeuze; pedagogisch medewerker. Wat was er mooier dan het ondersteunen van de aller kleinste in hun eerste levensjaren? Je kan enorm veel betekenen in hun ontwikkeling en krijgt er zoveel liefde voor terug.

Gedurende de jaren van haar opleiding heeft ze veel geleerd over het begeleiden van kinderen in hun eerste levensjaren. Door 4 jaar stage ervaringen kwam ze erachter dat ze het vooral belangrijk vindt dat ieder kind het op zijn/haar tempo kan doen.
Gedurende deze jaren heeft ze in verschillende kinderdagverblijven mogen werken en al snel kwam ze erachter dat het kleinschalige het beste bij haar past. De warmte en rust wat een kleinschalig kinderdagverblijf uitstraalt daar kan een grote organisatie niet tegen op. Jenny vindt het heel belangrijk dat je een band kan opbouwen met de kinderen en ouders. Zo kwam ze dan ook bij Ut Jubelke terecht. Vanaf juni 2019 is Jenny werkzaam als pedagogisch medewerker in een “super team”, we delen allemaal dezelfde passie en dit geeft haar dan ook, buiten de warmte en liefde van de kinderen, iedere dag weer veel energie.

Bij ut Jubelke krijgt ieder kind de ruimte om zich te ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo en door middel van de thema's met Jules ondersteunen wij dit zoveel mogelijk. Het is zo mooi om te zien hoe kinderen op gaan in een thema en hoeveel ze iedere keer groeien en bij leren zonder dat ze dit zelf eigenlijk door hebben.
Iedere dag leren de kinderen steeds meer van zichzelf, van elkaar en van ons.
Maar ook wij leren iedere dag steeds meer van de kinderen, over ons zelf en van elkaar. 

Jessie Cooper

Al vanaf jongs af aan, houd ik ervan om voor anderen te zorgen en mensen te helpen.
Het was voor mij al snel duidelijk wat ik later graag wilde worden. In elk vriendenboekje schreef ik de wens om later juffrouw te worden.

Naarmate de jaren verstreken, veranderde er niet veel aan die wens. De voorkeur ging langzaam maar zeker wel over naar het zorgen voor kinderen en dat bracht mij bij de kinderopvang. Ik heb hiervoor mijn opleiding SPW3 afgerond en de cursus EHBO en VVE voltooid.

De afgelopen jaren heb ik heb op verschillende plaatsen werkervaringen opgedaan. Ik ben gastouder geweest bij een geweldig gezin en heb op verschillende KDV’s in verschillende groepen, met een grote variatie aan leeftijden, gewerkt. Ik was echter op zoek naar een grotere uitdaging en kwam zo terecht bij ‘ut Jubelke’.

Hier werk ik in een top team met geweldige collega’s. Sterk punt is toch wel ons educatieve programma ‘dag Jules’, waarbij gebruikt gemaakt van een hand-pop om de kinderen de basis over taal te leren. De focus ligt hierbij op het spreken en leren luisteren. Ik heb gemerkt dat de kinderen hier erg enthousiast op reageren.

Het kleinschalige KDV spreekt mij erg aan, door het directe contact met de kinderen en hun ouders. Waardoor het veel gemakkelijker is om een betere band te scheppen met de ouders, de kinderen en mijn collega’s.

Dankzij de verticale groepen is er voor mij meer uitdaging. Het is mooi om te zien hoe positief de kinderen reageren op het contact met andere leeftijden. Het leerproces verloopt hierdoor een stuk sneller.

Het werk met de verschillende groepen maakt het voor mij mogelijk om verzorging en educatie samen te voegen. Het zorgen voor de kinderen en het bieden van geborgenheid is mijn passie. Doel hierbij voor mij, is het creëren van een soort ’thuis gevoel’ voor de kinderen. Iets wat mogelijk wordt gemaakt door de goede band tussen de collega’s en directe communicatie met de ouders.

Ik hoop dat ik mijn werk en passie nog lang mag blijven voortzetten bij
‘ut Jubelke’.

Ilse van de Sande